You are currently viewing Guide: Sådan finder du den rigtige espressomaskine

Guide: Sådan finder du den rigtige espressomaskine

Sønderjysk kaffebord består af meget mere end kaffe, da hovedbestanddelen er kager. Til gengæld går du aldrig galt i byen, hvis du investerer i en espressomaskine, som kan supplere kagerne, når du har gæster på besøg. Her følger en guide til valg af den rigtige espressomaskine.

Kaffe er en populær drik, som folk over hele verden nyder. Du kan nemt købe forskellige typer kaffe i dit lokale supermarked, men hvis du vil have en unik oplevelse med henblik til smag og aroma, er det en god idé at investere i en espressomaskine, så du selv kan brygge espressobaserede kaffedrikke derhjemme.

Hvis du kan lide at lave kaffe til venner og familie, er der masser af gode grunde til, at det vil være en fordel at have din helt egen espressomaskine. Først og fremmest smager espressobaserede kaffedrikke bare bedre end almindelig filterkaffe – og det vil dine gæster med garanti blive glade for, når du inviterer til sønderjysk kaffebord.

Herudover får du langt større frihed, når det kommer til at eksperimentere med kaffe. Du kan selv bestemme, om der skal skummes mælk til mælkebaserede kaffedrikke som café latte og macchiato, og herudover får du mulighed for at lave kraftigere drikke.

Forståelse af de grundlæggende principper

På trods af det store antal forskellige typer på markedet er alle kaffemaskiner ret ens i deres hovedopgave – at opvarme vand til en bestemt temperatur og derefter frigive det over malede kaffebønner, som efterfølgende bliver til dét, der betegnes som kaffe.

De mere sofistikerede moderne espressomaskiner er udstyret med yderligere funktioner. Nogle lader dig programmere, hvornår du vil have dem til at begynde at lave kaffe, så du ikke behøver at vente, når du står op om morgenen – og så kan du samtidig bruge dem som vækkeur. Andre har en automatisk slukfunktion, som træder i kraft efter et vist tidsrum, når den ikke har været i brug.

Hvilken model skal du vælge?

Når du skal investere i en espressomaskine, bør du først og fremmest tænke over dit konkrete behov. Hvis du vil have overblik over hele bryggeprocessen, bør du vælge en manuel eller semiautomatisk espressomaskine.

Her skal du selv kværne bønnerne med en kaffekværn og veje den malede kaffe med en kaffevægt. Når du har gjort det, skal du efterfølgende brygge kaffen – og her er det vigtigt, at du har tungen lige i munden, da det kræver lidt mere ekspertise og tålmodighed end på en automatisk model.

Du kan også vælge en automatisk eller fuldautomatisk espressomaskine, hvis du hellere vil have, at maskinen gør arbejdet for dig. Det er nemmere, og forskellen på en automatisk og fuldautomatisk espressomaskine er mælkeskummeren. Hvis du vælger en automatisk espressomaskine, skal du selv skumme mælken, mens dette gøres automatisk, hvis du vælger en fuldautomatisk model.